مقالات سایت

عرقیات ضد بلغم

عرقیات ضد بلغم

درمان بلغم با طب سنتی

خلط‌های چهارگانه‌ی بدن؛ صفرا، سودا، بلغم و دم، نقش لاستیک‌های بدن را دارند. کم یا زیاد شدن میزان هرکدام از این خلط‌ها باعث ریپ زدن و خاموش شدن بدن می‌شود.

برای حفظ سلامتی باید در بدن اخلاط را به تعادل نگه داشت , یعنی برای نگهداری آنها باید اخلاط ( صفرا، سودا ،بلغم ،دم ) را تقویت کرد.

بلغم یکی از خلط های چهارگانه ( اخلاط اربعه) در طب اخلاطی است و به علت سبک زندگی غلط و مصرف غذاهای سرد این خلط در بدن افزایش می یابد.
هر گاه یک یا چند ماده در بدن افزایش پیدا کند موجب بروز بیماری می شود برای درمان آن بیماری باید آن ماده را کاهش داد و برای کاهش ماده اضافی باید از ضد آن استفاده کرد.
مثلا برای کاهش حرارت (صفرا) باید رطوبت را افزایش داد (از صفرا زدا بهره گرفت) و برای کاهش سردی و خشکی باید از حرارت و رطوبت استفاده کرد ( سودا زدا). از این رو به این قاعده درمان به ضد و تقویت به عین می گویند.

درمان ضدبلغم

علائم نامتعادل بود بلغم

یک فرد یا ذاتا بلغمی بوده و یا به علت سبک زندگی غلط دچار غلبه بلغم می شود.

داشتن تعدادی از علائم زیر به معنای غلبه بلغم در بدن می باشد و الزاما نباید همه ی علائم را داشته باشید.

  • چرخش چشم و کم بینایی
  • اختلال در بویایی
  • عرق سرد
  • کف دست و پا مرطوب
  • خواب زیاد
  • پف اندام و صورت
  • خستگی زودرس
  • درد عضلات مانند کمردرد، گاهی پادرد، گاهی زانودرد
  • ورم و آرتروز
  • رماتیسم
  • خیره شدن
  • عدم تحرک
  • باز ماندن دهان و چشم
  • شلی دریچه قلب
  • زیاد شدن اشتها و شکم بزرگ
  • سردی در معده و آروغ زدن
  • دیر هضم کردن غذا
  • استفراغ
  • اختلال در تکلم
  • دفع بی اختیار و اسهال
  • پر ادراری
  • خواب الودگی و زیاد خوابیدن
  • جاری شدن آب از دهان در خواب
  • رقیق بودن آب بینی ( ترشح زیاد بینی)
  • فراموشی و کند ذهنی
  • کم حواسی
  • لک های قهوه ای در چشم
  • زودارضایی
  • سوزش جنسی مستمر
  • لاغری عضلانی (افت عضلات) یا آتروفی
  • افتادگی سینه
  • ناباروری
  • فشار خون سرد
  • سردرد

اصلاح طبع افراد بلغم مزاج:

این افراد باید برای مدتی از خوردن لبنیات و خوردن ترشی جات و مصرف غذاهای سردی بخش بدون حضور مصلح خودداری کنند
و بیشتر از غذاهای گرمی بخش مانند : ارده , عسل , شیره انگور یا خرما و یا ارده و خرما استفاده نمایند.
همچنین به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش , دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنند و هنگام خوردن برنج از ادویه جاتی مانند :هل , دارچین و زیره و شوید و نیز از میوه جات شیرین و رسیده مصرف نمایند.
روزانه مقداری نرمش و ورزش انجام دهند , و یک روز در میان به حمام بروند.

کدام غذاها را نخوریم

ترشی جات , سرکه , شوری. برنج سفید , عدس , سیب زمینی , آب یخ , انواع نوشابه های گاز دار , چای , قهوه , نسکافه , سوپ جو , آش جو , میوه های ترش و کال , نارنگی کیوی , گرمک , خیار پوست کنده , قارچ , ماش , جو , گوشت گاو و گوساله , انواع گوشت سفید , سس , رب , گوجه فرنگی , پرخوری , غذاهای فریز شده , کدو خورشتی , غذاهای فریز شده , آش رشته , ماکارونی , پفک , ادامس , بیسکویت , چیپس بپرهیزد زیرا مصرف این نوع مواد غذایی بدون وجود مصلح خلط بلغم را فعال نموده و آن را افزایش می دهد.

کدام غذاها را بخوریم

از تمام غذاهای گرمی بخش مانند:
گوشت شتر , گوسفند، کبوتر , سار , بوقلمون کباب شده مصرف کنند و از میوه جات رسیده و شیرین مصرف کنند

و از ادویجاتی مانند هل , دارچین , زنجبیل , زعفران , جوز هندی , فلفل سیاه و سفید , دانه خردل و سیر و موسیر استفاده کنند

و چغندر , شلغم , هویج , کلم قمری , ترب سیاه و سفید و کلم و ساقه کرفس , نعناع , ریحان , جعفری , مرزه ترخون , تره و شوید نیز کنار غذاها حتما استفاده کنند.

بهترین عرقیات ضد بلغم کدامند؟

  1.  گلاب
  2.  رازیانه
  3. شاطره
  4.  آویشن 
  5. کاکوتی

درمان با بادکش

بادکش برای فرد بلغمی مزاج لازم است تا بلغم او دفع و خونش زیاد شود.

روغن گرم:

در ناحیه ای که بلغم تجمع پیدا کرده روغن های گرم بمالیم تا این بلغم به اصطلاح پخته و تبدیل به خون شود. بهتر است به مدت 40 شب به سر خود روغن سیاهدانه بمالید.

این ادویه جات برای دفع بلغم مفیدند:

ادویه جات( هل – دارچین – زنجبیلزیره– زعفران – زنیان- سیر- موسیر – خردل) برای دفع بلغم مفیدند.

سبزیجات زیر را مصرف نمایید :

سبزیجات( کرفس – نعناع – ریحان – جعفری – ترخون – مرزه) کلم و دیگر مواد غذایی مانند مارچوبه، نخود، گردو هندی، قدومه شیرازی، کدو حلوایی، لیمو ترش، گندم برای افراد بلغمی مفید هستند.

به جای چای نوشیدنی های گرمی بخش بنوشید :

به جای چای از نوشیدنی های گرمی بخش مانند دم کرده ی دارچین و مقدار کمی زنجبیل استفاده کنید.

آرام غذا بخورید :

آرام غذا بخورید زیرا تند غذا خوردن موجب تولید بلغم و سودای زیان آور میشود.

با سویق خشک بلغم را درمان کنید:

امام صادق ع می فرماید:سه کف سویق خشک، به صورت ناشتا، بلغم و مره(غلبه صفراء و سودا) را از ریشه خشک میکند طوریکه که انگار اصلا نبود.( الکافی 6:ص 306 ح 8)

بعد از خوردن غذا نخوابید :

بعد از خوردن غذا نخوابید زیرا خوابیدن بعد از غذا و به خصوص بعد از خوردن وعده ناهار باعث افزایش بلغم میشود.

الگو اجرایی اصلاح مزاج چگونه است !

با رعایت مسائل فوق به زودی طبع آنان اصلاح و از کسالت و بیماری نجات خواهند یافت . چنین اشخاصی حتی می توانند از مواد بلغم زا که برایشان مضر است میل کنند!  ولی با کمی تغییر , تبدیل یا همراهی مصلح آن. مثلا خوردن آب یخ برای این افراد بسیار مضر است و کبد چرب ایجاد می کند.
لذا بهتر است که همواره از آب ولرم و یا حتی آب جوش کمی سرد شده میل نمایند .

یا اینکه هنگام استفاده از ماست که مقادیر کم ان بلغم زا و مقادیر زیادش سودا زاست , بهترین کار آن است که از مصلح مزاجی ماست مثل پونه , نعناع , آویشن , زیره و … و یا حتی از مصلح تخصصی ماست یعنی زنیان استفاده شود.

پس در مجموع بهترین کار  آن است که شما از خوردن مولد تولید کننده بلغم یا به کلی صرف نظر کنید که این امکان تقریبا وجود ندارد و یا اینکه حتی الامکان این گونه مواد را کم تر خورده و هر بار همراه با مصلح ان میل شود ( مصلح ماده ایست خوراکی یا غیر خوراکی که از آن به منظور مرتفع کردن عوارض سایر مواد مصرف شده استفاده می شود).

شما برای درمان بلغم چه راهکارهایی استفاده کردید و نتیجه گرفتید؟  

بیشتر بخوانیم…

درمان درد معده با عرقیات 

عرقیات ضد سودا

انواع مزاج های چهارگانه

دیدگاهتان را بنویسید